Makaron z pesto bazyliowym i parmezanem
Ten przepis okazał się mistrzowskim, a wiecie jak powstał? Już Wam mówię... Pewnego dnia leżąc na łóżku, zamknęłam oczy i pomyślałam, że zjadłabym jakiś dobry makaron, a w mojej wyobraźni od razu namalowały się kolory ITALII, wtedy pomyślałam, że te kolory to: pomidorki, rukola, pesto i ser!
Zrobiłam zakupy i zaczęłam działać. Co najważniejsze SZYBKO, chyba najszybciej na ,świecie... :D Efekt okazał się jeszcze lepszy niż oczekiwałam i podbił podniebienie niejednego łakomczucha <3
Zapraszam na...
Makaron z pesto bazyliowym i parmezanem
Składniki na 4-5 porcji:
- 300g makaronu spaghetti lub innego ulubionego (ja użyłam pełnoziarnistego do spaghetti)
- 120g (opakowanie) pesto bazyliowego (kupiłam gotowe w LIDLU - bardzo odbry skład i mega pyszne - POLECAM!)
- 500g pomidorków koktajlowych
- 100g parmezanu (w LIDLU kupiłam parmezan w płatkach)
- Rukola
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy według insytrukcji na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połówki. Do miseczki lub na talerzu układamy garść rukoli, makaron, dodajemy pesto, pokrojone pomidorki i całość posypujemy parmezanem i pieprzem. Chyba szybciej się nie da.
PS. Oczywiście na zdęciu wygląda ładnie, ale po smakuje dopiero po wymieszaniu. :D
INSTAGRAM VS. RZECZYWISTOŚĆ
Komentarze
Prześlij komentarz