Sernik na zimno z galaretką o smaku jabłka i mango
Sernik wersja 8484797953 :D :D
Każdy nazywa się tak samo, ale każdy i kolejny jest INNY! Modyfikacje smakowe nie mają końca, a każdy dodatek sprawia, że jest WYJĄTKOWY!
Tym razem czekoladowy spód bez jajka i galaretka o smaku jabłka i mango z dużymi kawałkami owoców! NIEBO! <3
Spróbujcie koniecznie! Zapraszam...
Sernik na zimno z galaretką o smaku jabłka i mango
Składniki:
Spód:
- 35g budyniu o smaku solonego karmelu lub innego
- 20g kakao
- 130g banana
- 50g mleka
- 60g masła orzechowego bez dodatku soli i cukru (polecam TO)
Sernik:
- 400g twarogu sernikowego
- 100g banana
- 20g odżywki białkowej o smaku brzoskwiniowym (można pominać i dodać więcej słodzidła lub banana)
- 40g erytrolu lub innego słodzidła
- 30g mleka (użyłam roślinngo)
- 20g żelatyny
- 50g gorącej wody
Galaretka:
- 250g frużeliny o smaku jabłka i mango (dostępnej TU) lub dowolnego musu z owoców
- 15g żelatyny
- 50g gorącej wody
Dodatkowo do dekoracji użyłam:
- Orzechy (ja użyłam orzechów PECAN)
- Sos czekoladowy (dostępny TU)
Wykonanie:
Spód:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy.
Sernik:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie tak, aby nie było grudek. Pozostałe składniki blendujemy na gładką masę, a nastęnie mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę sernikową przelewamy na wystudzony czekoladowy spód i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę, aby masa stężała.
Galaretka:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie tak, aby nie było grudek. Następnie mieszamy z frużeliną, wylewamy na zastygnięty sernik i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
SMACZNEGOOO!! <3
Komentarze
Prześlij komentarz