Piernikowe trufle z... FASOLI
Domowe trufle? To możliwe!Mocno czekoladowe, słodkie, z orzechową nutą... Wzbogacone o porcję wartościowego białka..A wszystko za sprawą... FASOLI!Taaak FASOLI... Która w przepisie nie jest wyczuwalna. <3
Szybki i prosty przepis, a naprawdę robi wrażenie!
PIERNIKOWE TRUFLE Z FASOLI
Składniki (25 sztuk):
- Puszka czerwonej fasoli (240g po odsączeniu)
- 50g masła orzechowego
- 100g suszonych daktyli
- 20g gorzkiego kakao
- 40g mleka
- Łyżeczka cynamonu
- Szczypta kardamonu
- Szczypta gałki muszkatołowej
Wykonanie:
Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy na sitku. Wszystkie składniki blendujemy
na gładką masę, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Gotowe trufle wkładamy do lodówki na około godzinę.
I gotowe!
SMACZNEGOO! <3
Komentarze
Prześlij komentarz