Zielono mi, czyli zupa krem z brokuła
To chyba najprostsza, a zarazem jedna z najpyszniejszych zup, jaką udało mi się zrobić.
Zupy krem to świetna opcja na obiad, a także na kolację.
A krem z brokuła chodził za mną już od dłuższego czasu, ale jakoś nie było okazji
(taka była oczywiście wymówka :D ).
(taka była oczywiście wymówka :D ).
Aż w końcu nadszedł czas na DIETĘ ORTODONTYCZNĄ,
w której kluczowymi elementami stały się właśnie zupy. <3
Czy przygotowanie zupy zajęło mi dużo czasu? NIE! Całe 15 minut, łącznie z blendowaniem...
Więcej czasu chyba zajęło mi zrobienie zdjęć :D :D
Zobaczcie sami. Robi się RAZ DWA!
Jednoporcjowa zupa krem z brokuła
Składniki:
- 150g brokuła
- 100g marchewki
- 150g serka typu Bieluch
- Sól
- Pieprz
- Czosnek granulowany
- 400 ml wody
- Do podania: Jogurt naturalny lub grecki
Wykonanie:
Brokuły dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy na plasterki.
Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy 300 ml wody, a następnie dusimy do miękkości.
Kiedy są już miękkie, doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem,
a następnie miksujemy z serkiem i resztą wody na gładki krem.
Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego lub greckiego.
I GOTOWE!
Komentarze
Prześlij komentarz