Wysokobiałkowe, domowe lody czekoladowe z tajemniczym składnikiem
Przemycanie różnorodnych składników w deserach i innych posiłkach,
których dzieci rzekomo nie lubią, to moja specjalność! :D
których dzieci rzekomo nie lubią, to moja specjalność! :D
Moje rodzeństwo nie jest wybredne i je wszystko, oni wiedzą,
że nawet te najdziwniejsze połączenia smakują baaardzo dobrze.
Aaaale nie zawsze jest tak prosto...
że nawet te najdziwniejsze połączenia smakują baaardzo dobrze.
Aaaale nie zawsze jest tak prosto...
Dlatego ja mam na to jedno rozwiązanie...
Najpierw daję do spróbowania, a później mówię, co jest w środku.
Efekt? ZASKOCZENIE do potęgi entej! <3
Najpierw daję do spróbowania, a później mówię, co jest w środku.
Efekt? ZASKOCZENIE do potęgi entej! <3
Tak było i w tym przypadku...
No ale smakowało, a to dla mnie liczy się najbardziej! :D
Proteinowe lody czekoladowe z ciecierzycy
Składniki:
- 200g ciecierzycy konserwowej (z puszki lub ze słoika)
- 30g miodu
- 20g gorzkiego kakao
- 50g mleka
- 20g mąki kokosowej
- 180g mleka kokosowego
- 50g masła orzechowego
Dodatkowo:
- Syrop daktylowy lub miód
- Starta, gorzka czekolada
- Świeże maliny
- Listki mięty
Wykonanie:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i przekładamy do pudełka.
Wkładamy do zamrażarki. Kiedy nasze lody są już gotowe, nakładamy porcjami
do miseczek lub pucharków, polewamy syropem daktylowym lub miode,
posypujemy startą czekoladą i dekorujemy malinami i listkami mięty.
do miseczek lub pucharków, polewamy syropem daktylowym lub miode,
posypujemy startą czekoladą i dekorujemy malinami i listkami mięty.
Komentarze
Prześlij komentarz