Tarta bananowa z owocami pod kruszonką
Niedzielne popołudnie... Ulubiona książka... Kawa... Iiiii CIASTO!
Lepiej być nie może. <3
Wakacje powoli dobiegają końca, a my korzystamy z ostatnich promieni letnego słońca.
Ja dodatkowo korzystam z ostatnich sezonowych darów natury z ogródka.
I tak dzisiaj szybkie, proste, a zarazem PRZEPYYYSZNE ciasto
z wykorzystaniem śliwek i jabłek...
Zapraszam na...
Tartę bananową z owocami pod kruszonką
Składniki:
Spód:
- 100g ciastek zbożowych bez cukru
- 40g masła orzechowego
- 150g bardzo dojrzałego, słodkiego banana
- 20g mąki kokosowej
- 10g budyniu bananowego
Owoce:
- 400g wypestkowanych śliwek
- 300g jabłek
- 20g erytrolu, ksylitolu, cukru kokosowego lub zwykłego
Kruszonka:
- 120g płatków owsianych
- 30g miodu
- 30g masła orzechowego
Wykonanie:
Spód:
Wszystkie składniki miksujemy tak, aby się połączyły. Przygotowanym ciastem wyklejamy
spód i boki foremki na tartę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury
180 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Owoce:
Jabłka i śliwki kroimy na mniejsze kawałki i wypełniamy spód tarty, a następnie
posypujemy erytrolem lub innym słodzidłem.
Kruszonka:
Płatki owsiane mielimy na drobną mąkę. Dodajemy masło orzechowe, miód
i mieszamy do momentu aż się połączą. Przygotowaną kruszonką posypujemy owoce.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 - 35 minut.
SMACZNEGOO! <3
Komentarze
Prześlij komentarz