Słodki Dzień Dziecka, czyli Coco Cream
Dzień dooobry! ❤️
1 czerwca to nie tylko początek nowego miesiąca... To dzisiaj każde dziecko,
zarówno małe, jak i duże obchodzi swoje święto.
A co najlepiej sprawdza się na specjlane okazje?
Oczywiście, że ciasto!
Myślę, że wszystkie dzieci i małe i duże, czasem lubią zjeść coś słodkiego.
Dlatego dzisiaj, żeby jeszcze bardziej osłodzić ten dzień
każdemu dziecku, przygotowałam małe co nieco... ❤️
Zapraszam na...
1 czerwca to nie tylko początek nowego miesiąca... To dzisiaj każde dziecko,
zarówno małe, jak i duże obchodzi swoje święto.
A co najlepiej sprawdza się na specjlane okazje?
Oczywiście, że ciasto!
Myślę, że wszystkie dzieci i małe i duże, czasem lubią zjeść coś słodkiego.
Dlatego dzisiaj, żeby jeszcze bardziej osłodzić ten dzień
każdemu dziecku, przygotowałam małe co nieco... ❤️
Zapraszam na...
Składniki:
Biszkopt:
- 2 jajka
- 70g mąki owsianej
- 30g erytrolu lub innego słodzidła
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Krem kokosowy:
- 200g gęstej części mleka kokosowego
- 30g mąki kokosowej
- 50g erytrolu lub innego słodzidła
- 20g mleka roślinnego lub zwykłego
Dodatkowo:
- 150g dżemu owocowego (ja użyłam frużeliny o smaku czerwonej porzeczki)
Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy erytrol i żółtka i miksujemy dalej.
Masę jajeczną mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku
nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut.
Krem kokosowy:
Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę.
Biszkopt smarujemy dżemem, a następnie nakładamy krem kokosowy.
Ciasto posypujemy startą na drobnych oczkach gorzką czekoladą i pokruszonymi orzechami.
Komentarze
Prześlij komentarz