Zubelkowe Kinder Country w słoiczku
"I love my Country, Kinder Country... 5 wyselekcjonowanych, prażonych zbóż...
Mleczne nadzienie... Iiii delikatna, pyszna czekolada...
I love my Country"
A co powiecie na Kinder Country w słoiczku?
Pyszne śniadanie? A może deser?
To zostawiam już do waszego przemyślenia.
Jedno jest pewne... Musicie tego spróbować! <3
Zubelkowe Kinder Country w słoiczku
Składniki na 4 porcje:
Masa
biała:
- 450g jogurtu Skyr lub innego gęstego
- 15g odżywki białkowej waniliowej lub budyniu waniliowego bez cukru
- 20g miodu (jeśli nie używamy odżywki można dodać więcej)
- 20g ekspandowanego zboża (opcjonalnie mogą być pokruszone wafle ryżowe, kukurydziane etc.)
- 30g mleka roślinnego lub zwykłego
Krem czekoladowy:
- 80g CIECIERZYCY ze słoika (może być z puszki)
- 10g gorzkiego kakao
- 50g mleka kokosowego (zamiast mleka kokosowego możemy użyć 30g innego roślinnego lub zwykłego)
- 20g mleka roślinnego lub zwykłego
- 10g miodu
Wykonanie:
Masa biała:
Wszystkie
składniki oprócz zboża dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Na
koniec dodajemy ekspandowane ziarna, mieszamy razem z jogurtem i przekładamy do
słoiczków.
Krem czekoladowy:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i przekładamy do słoiczków na białą część.
Chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy ekspandowanymi ziarnami
Chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy ekspandowanymi ziarnami
i polewamy odrobiną miodu.
Komentarze
Prześlij komentarz