Zubelek w kuchni

W zdrowym ciele zdrowy duch

Zubelkowe opowieści

Zubelkowe Kinder Country w słoiczku

"I love my Country, Kinder Country... 5 wyselekcjonowanych, prażonych zbóż...
Mleczne nadzienie... Iiii delikatna, pyszna czekolada...
I love my Country"

A co powiecie na Kinder Country w słoiczku?
Pyszne śniadanie? A może deser? 
To zostawiam już do waszego przemyślenia.
Jedno jest pewne... Musicie tego spróbować! <3 

Zubelkowe Kinder Country w słoiczku


        Składniki na 4 porcje: 

        Masa biała:
  • 450g jogurtu Skyr lub innego gęstego 
  • 15g odżywki białkowej waniliowej lub budyniu waniliowego bez cukru
  • 20g miodu (jeśli nie używamy odżywki można dodać więcej)
  • 20g ekspandowanego zboża (opcjonalnie mogą być pokruszone wafle ryżowe,      kukurydziane etc.)
  • 30g mleka roślinnego lub zwykłego
        Krem czekoladowy:
  • 80g CIECIERZYCY ze słoika (może być z puszki)
  • 10g gorzkiego kakao
  • 50g mleka kokosowego (zamiast mleka kokosowego możemy użyć 30g innego roślinnego lub zwykłego)
  • 20g mleka roślinnego lub zwykłego
  • 10g miodu
        Wykonanie: 

Masa biała:

Wszystkie składniki oprócz zboża dokładnie mieszamy, aby się połączyły. Na koniec dodajemy ekspandowane ziarna, mieszamy razem z jogurtem i przekładamy do słoiczków.

Krem czekoladowy:

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i przekładamy do słoiczków na białą część.
Chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy ekspandowanymi ziarnami 
i polewamy odrobiną miodu.

Komentarze

instagram @zzubelek