Pudding z tapioki z musem jagodowym
Jeśli macie w zamrażarce mrożone owoce jagodowe i nie wiecie co z nich zrobić,
w tym przypadku nadadzą się idealnie...
Kolejny pomysł na przygotowanie pysznego desru z wykorzystaniem
TAPIOKI, o której właściwościach pisałam tutaj.
Zapraszam na...
Pudding z tapioki z musem jagodowym
Składniki:
Pudding:
- 60g kulek tapioki używam tapioki
- 200g mleka roślinnego lub zwykłego
- 50g mleka kokosowego
- 20g czegoś do posłodzenia
Mus jagodowy:
- 100g dojrzałego banana
- 350g mrożonych owoców jagodowych (najlepiej jeżyn)
- 20g erytrolu
- 40g mąki kokosowej
Wykonanie:
Pudding:
Tapiokę płuczemy na sitku i gotujemy na mleku do momentu aż kuleczki będą
przeźroczyste,
gdyby wchłonęły cała wodę, a widoczne będą jeszcze białe
kropeczki dolewamy wody i gotujemy dalej aż będą przeźroczyste. Pod koniec dodajemy mleko kokosowe, słodzidło i mieszamy.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Mus jagodowy:
Wszystkie
składniki miksujemy na gładką masę.
Pudding z tapioki przekładamy do słoiczków, a na wierzch układamy owocowy mus.
Przed podaniem posypujemy pokruszonymi migdałami i dekorujemy miętą.
Pudding z tapioki przekładamy do słoiczków, a na wierzch układamy owocowy mus.
Przed podaniem posypujemy pokruszonymi migdałami i dekorujemy miętą.
Komentarze
Prześlij komentarz