Sernikobrownie z malinami
Kolejne kuchenne eksperymenty i kolejny strzał w dziesiątkę!
To ciasto to po prostu tzw. czyszczenie lodówki... Autentycznie!
Ale śmiało moge powiedzieć, że jestem z niego dumna, bo wyszło NIEZIEMSKIE! ❤️
Zapraszam po przepis na
Zubelkowe SERNIKOBROWNIE
Z DŻEMEM MALINOWYM ❤️
Składniki:
Warstwa Brownie:
- 170g ciecierzycy konserwowej (ja użyłam ze słoika, ale może być z puszki)
- 50g aquafaby (woda/ zalewa z puszki lub słoika ciecierzycy)
- 120g bardzo dojrzałego banana
- 20g miodu lub innego słodzidła
- 20g masła orzechowego ( ja użyłam migdałowego)
- Po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody oczyszczonej)
- 40g mąki kukurydzianej lub innej
- 10g mąki kokosowej (opcjonalnie)
- 80g mleka roślinnego lub zwykłego
- 20g gorzkiego kakao
Warstwa sernikowa:
- 130g chudego twarogu
- 120g jogurtu naturalnego
- 20g proszku budyniowego o smaku waniliowym
- 40g erytrolu lub innego słodzidła
- 1 jajko
Wykonanie:
Warstwa Brownie:
Wszystkie
składniki blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki.
Warstwa sernikowa:
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok 50 - 60 minut.
Przed podaniem
polewamy dżemem malinowym lub innym ulubionym
( ja użyłam frużeliny malinowej )
Komentarze
Prześlij komentarz