Bananowe babeczki z kremem kokosowym (wegańskie i bez cukru)
Chyba na dobre polubiłam się z mleczkiem kokosowym...
Zobaczcie sami, kokosowy krem, na jego bazie w połączeniu z lekko słodkim,
kruchym, bananowym spodem smakuje naprawdę nieziemsko <3
Zapraszam na...
Bananowe babeczki z kremem kokosowym
(wegańskie i bez cukru)
Składniki:
Spód:
- 100g bardzo dojrzałego banana
- 40g płatków jaglanych lub owsianych
- 20g płatków owsianych
- 20g mąki kokosowej
- 30g pasty Tahini (ja używam tej) lub masła orzechowego
Masa kokosowa:
- 200g mleka kokosowego
- 30g mąki kokosowej
- 20g erytrolu lub innego słodzidła
Wykonanie:
Spód:
Płatki
mielimy na mąkę. Dodajemy resztę składników i blendujemy do połączenia się
składników.
Tak przygotowanym ciastem wyklejamy silikonowe foremki na muffinki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut.
Po
upieczeniu wyjmujemy z foremek i studzimy.
Masa kokosowa:
Wszystkie
składniki blendujemy na gładką masę, tak aby nie było grudek.
Babeczki napełniamy kremem i wstawiamy do lodówki na około godzinę.
Babeczki napełniamy kremem i wstawiamy do lodówki na około godzinę.
Gotowe posypujemy
pokruszonymi orzechami laskowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz