Bananowe babeczki z kremem czekoladowym (wegańskie i bez cukru)
Przeglądając zdjęcia w galerii natknęłam się na to i przypomniałam sobie,
że przecież nie dodałam tego przepisu :O... Gapa ze mnie!
Ale już nadrabiam zaległości.
Bananowe babeczki z kremem czekoladowym
Składniki:
Spód:
- 100g bardzo dojrzałego banana
- 60g płatków owsianych
- 20g mąki kokosowej
- 30g masła orzechowego
- 10g gorzkiego kakao
Krem czekoladowy:
- 100g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
- 10g gorzkiego kakao
- 100g mleka roślinnego
- 30g masła orzechowego
- 10g miodu lub innego płynnego słodzidła
Wykonanie:
Spód:
Płatki mielimy na mąkę. Dodajemy resztę składników i blendujemy do połączenia się składników. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy silikonowe foremki na muffinki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i studzimy.
Krem czekoladowy:
Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem i wypełniamy wystudzone babeczki.
Gotowe dekorujemy pokruszonymi orzeszkami.
Komentarze
Prześlij komentarz